top of page
Wildpraat10sept_LR-22.jpg

Ga je mee wild spotten op de Veluwe?

Op de Veluwe heeft het wild alle vrijheid. Met een beetje geluk zie je een wild zwijn, hert of misschien wel een wolf! De Veluwe heeft afwisselende landschappen – van diepe wouden tot stuifzand of heideveld. Overal vind je bijzondere diersoorten.

Ga op zoek naar de Nederlandse Big Five – edelhert, wild zwijn, ree, vos en schotse hooglander. Waar kom je de wilde dieren op de Veluwe tegen? Het antwoord is niet altijd even makkelijk, je moet wel wat geluk hebben. Maar op een aantal plekken is de kans aanzienlijk groter dan normaal. Boek daarom een wildbelevenis bij Wildpraat en ga met de boswachter mee het bos in. Beleef en proef de Veluwe!

 

Wildexcursie & Wildcooking 

Wil je mee op pad met de boswachter? Reserveer dan één van onze wild-events en we  laten je graag de Veluwe zien! Wij combineren een wildexcursie met een uitgebreid outdoor wildcooking diner of workshop. Klik op

onderstaande button en ontdek onze outdoor activiteiten! 

Wild kijken op de Veluwe: tips!

De grootste kans om herten, zwijnen en ander wild te zien, is in de vroege ochtend of op de late avond. Dieren gaan rond de schemer namelijk op zoek naar voedsel. Op die tijdstippen zijn ze daarom vaak te zien op open plekken, meestal aan de bosrand.

De beste tips om wild te spotten:

1. Ga in de ochtend of avond op pad!

2. Wandel tegen de wind in, wild ruikt je anders al voordat jij ze ziet. Doe ook geen parfum op!

3. Draag beschutte kleuren en geen blauw. Anders val je veel te veel op in het bos.

4. Wees stil en beweeg je rustig.

5. Neem een verrekijker mee.

6. Kijk ook naar de grond: op de Veluwe is veel zand, zeker na een regenbui kun je goed zien waar het wild heen is gegaan en of het verse sporen zijn. Dan weet je waar je moet gaan zoeken!

7. Niet gelukt in het bos of op de heide? Ga dan eens naar een wildkijkobservatiepunt (wildscherm). Daar is heel vaak wild te zien!

Veel succes!

Wildschermen 

Je vergroot de kans op een ontmoeting met het wild aanzienlijk door gebruik te maken van de wildschermen die op verschillende plekken zijn neergezet.
De meeste wildschermen zijn te bezichtigen zonder een gids.

  • Hemellootjes, Vierhouterbos

  • Witte Hoogt, Speulderbos

  • Ringakker, Spelderholt

  • Alvenschoten, Hoog Buurlo

  • Laak, Sprielderbos

  • Tongerenseweg, Vierhouterbos

  • Paardenwei, Noorderheide

bottom of page