top of page

Wild eten bij Wildpraat!

Eet u graag wild of ben u benieuwd naar de smaken van de Veluwe?  En wilt u de Veluwe op een unieke manier ervaren? Kom dan naar de Veluwe en ontdek de wildbelevenissen van Wildpraat. Wij zijn geen gewoon wildrestaurant, maar we bieden een complete outdoor wild-belevenis in het bos. We doen alles buiten en maken op het vuur de lekkerste wildgerechten voor u klaar! U geniet niet alleen van heerlijk wildbraad, maar we laten u ook graag zien waar het wild vandaan komt, hoe het leeft en zich door de bossen beweegt. We nemen u graag mee het bos in voor een wildexcursie. Deze unieke ervaring is dan ook ideaal voor alle liefhebbers van de natuur én van uitgebreid tafelen.

Wildpraat is puur, buiten en wild!

Wij zijn geen standaard wildrestaurant. Bij wildpraat heeft u namelijk de mogelijkheid om de natuurlijke omgeving van het wild op de Veluwe te ontdekken. Onze wildgidsen en boswachters nemen u graag mee om wild te spotten en te vertellen over alle dieren die leven op de Veluwe. Bij Wildpraat bieden wij een complete belevenis voor uw gezelschap, teamuitje, bedrijfsfeest, heidag of familiedag. Bij Wildpraat krijgt u een compleet programma! Wij zorgen ervoor dat u een gezellige, informatieve maar ook culinaire dag krijgt waarin u de Veluwe van binnenuit beleeft! Onze enthousiaste wildgidsen maken er met u graag een prachtige dag van.

Waarom Wild eten?

Wild eten is gezond, maar ook een verantwoorde keuze! Aan wild worden geen stofjes toegevoegd. Wild is puur en eerlijk vlees. Een dier dat in het wild leeft, heeft alle ruimte en beweging gehad. Dit zorgt voor goed doorbloed vlees. Hierdoor is het een uitmuntend scharrelproduct. Wilde dieren kiezen zelf wat ze eten, ze zoeken het zelf bij elkaar en wat niet goed is laten ze staan. Dit proef je in de smaak van het wild.  Zo eten wilde zwijnen zeer gevarieerd. Denkt u aan eikels, beukennootjes, paddenstoelen, vruchten, wortels van planten, insecten en grassen. Hierdoor heeft wild veel meer smaak en is het vlees steviger en magerder dan dat van gehouden dieren. Wild vlees is rijk aan eiwitten en vetarm, hiermee is wild een hele gezonde en verantwoorde keuze!

Veluws wildweekend van maken?

Woont u niet op de Veluwe, of wilt u er een heerlijk weekend weg van maken? Er is op de Veluwe heel veel te doen en u kunt hier heerlijk tot rust komen. Er zijn vele fiets, mountainbike- en wandelroutes. U kunt een tour maken met de Land Rover en kamperen op de Land Rover met een daktent, of genieten van de vele prachtige hotels in of aan het bos. Hierdoor kunt u op verschillende manieren de Veluwe leren kennen, maar één ding is zeker: een bezoekje aan Wildpraat maakt uw weekend compleet!

Reserveer nu uw wildbelevenis!

Wildpraat_Logo_RGB_DIAP.png
bottom of page